Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Avantium stelt beursgang uit

Avantium stelt beursgang uit
16 nov 2007 om 08:17

Avantium wilde tussen de 20 en 30 miljoen euro ophalen middels een aandelenemissie. Het bedrijf, dat in het persbericht als reden de scherp verslechterde marktomstandigheden geeft, is er niet in geslaagd een dergelijk bedrag te verwerven. Avantium is overigens van mening dat uitstel geen afstel betekent, er wordt gewacht op een gunstiger tijdstip.

CEO Tom van Aken had aanvankelijk grootse plannen met het nieuwe kapitaal: “ We zijn van plan om de opbrengst van de beursgang aan te wenden om onze veelbelovende ontwikkelingsprogramma’s te financieren. De beursgang zal ons in staat stellen om onze groeiplannen te realiseren en om onze positie te versterken als innovatieve onderneming gericht op duurzame technologische oplossingen.”

De CEO moet nu echter toegeven: “Wij zijn zeer aangemoedigd door de positieve reacties van institutionele- en particuliere beleggers op onze onderneming en strategie. Nochtans hebben Avantium en zijn aandeelhouders besloten om in dit stadium de geplande IPO niet door te zetten. Dit in verband met de volatiliteit op de aandelenmarkten.”

Avantium is in 2000 opgericht als een spin-off van Royal Dutch Shell. Het bedrijf is gespecialiseerd in geavanceerde high-throughput R&D technologie. Deze gepatenteerde technologie stelt de onderneming in staat om op zeer kleine schaal, onder industriële condities, vele geautomatiseerde experimenten tegelijk uit te kunnen voeren. Avantium werkt met ondernemingen in onder meer de energiesector en chemische- en farmaceutische industrie.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.