Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Fors lagere opening AEX verwacht

Fors lagere opening AEX verwacht
16 nov 2007 om 08:55

De Amsterdamse beurs zal vanochtend in het rood van start gaan. Deze opening is een gevolg van de verliezen, waarmee zowel de beurzen van Amerika als Azië mee werden geconfronteerd. Topman John Stumpf van Wells Fargo, een van de grootste hypotheekverstrekkers in Amerika, zei dat het einde van de kredietcrisis nog lang niet in zicht is.

In het nieuws

Heineken en Carlsberg gaven aan zeer teleurgesteld te zijn over de toon en de snelheid waarmee overnameprooi Scottish & Newcastle (S&N) het gisteren uitgebrachte bod terzijde heeft geschoven. Avantium, het technologiebedrijf uit Amsterdam, maakte donderdag nabeurs bekend dat het de voor vrijdag geplande beursgang uitstelt wegens volatiliteit op de financiële markten.

 

Ahold gaf vandaag aan dat John Rishton als President en CEO benoemt. Rishton was sinds juli van dit jaar al Acting President en CEO. Ahold kondigde tevens aan dat Kimberly Ross de nieuwe CFO wordt. Ook werd bekend dat Corio en USG People waarschijnlijk promoveren naar de AEX. De overgenomen fondsen ABN AMRO en Numico verdwijnen uit de belangrijkste graadmeter, aldus de voorlopige lijst van NYSE Euronext.

Amerika en Azie

In Amerika verloor de Dow Jones-index 0,91 procent en kwam daarmee uit op 13.110,05 punten. De S&P 500-index sloot 1,32 procent in de min, techbeurs Nasdaq (-0,98%) deed het ook niet goed. In Azië waren de verliezen groter. De Japanse Nikkei verloor 1,57 procent. De Hang Seng van Hong Kong moest zelfs 3,88 procent inleveren.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.