Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs opent licht in de plus

Amsterdamse beurs opent licht in de plus
19 nov 2007 om 08:55

Op het Damrak zal de beurs vanochtend licht hoger van start gaan. Reden voor de hogere opening is het hogere slot op Wall Street vrijdagavond. Vorige week laaiden de zorgen op de kredietmarkt weer op nadat de topman van Wells Fargo, de grootste hypotheekbank in Amerika, aangaf dat de kredietcrisis nog lang niet voorbij is.

In het nieuws

Imtech heeft een opdracht ontvangen ter waarde van 55 miljoen euro. Het Nederlandse bedrijf mag de productiecapaciteit van een raffinaderij in Spanje gaan uitbreiden. SNS Reaal maakte bekend dat het de Nederlandse en Belgische tak van Swiss Life voor een maximaal bedrag van 1.535 miljoen euro overneemt. Aegon meldde voorbeurs dat de onderneming zijn aandeleninkoopprogramma heeft afgerond. De verzekeraar kocht ter waarde van 1 miljard euro eigen aandelen in.

Amerika en Azië

De Dow Jones-index pakte vrijdag een winst van 0,51 procent en kwam daarmee uit op 13.176,79 punten. De S&P 500-index deed het eveneens goed en sloot 0,52 procent hoger, techbeurs Nasdaq won 0,72 procent. De Japanse Nikkei verloor vannacht 1,57 procent. De Hang Seng (-0,11%) van Hong Kong sloot eveneens in het rood.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.