Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Arcadis breidt activiteiten Chili uit

Arcadis breidt activiteiten Chili uit
19 nov 2007 om 08:47

Arcadis maakte voorbeurs bekend dat het de activiteiten in Chili verder heeft uitgebreid, middels de overname van Idesol Engineering Company (Idesol) in Chili. Idesol heeft 70 werknemers en is goed voor 4 miljoen euro omzet. Het totale aantal medewerkers van Arcadis in Chili komt hiermee op 300.

“Deze stap betekent voor Arcadis Geotécnica, de Chileense dochteronderneming van Arcadis, een aanzienlijke versterking van de positie in de snelgroeiende mijnsector, niet alleen in Chili, maar ook in andere delen van Zuid-Amerika, waar multinationale mijncorporaties zijn gevestigd,” aldus Arcadis. De voormalige eigenaren van Idesol waren leden van het managementteam en zullen bij het bedrijf werkzaam blijven. Verdere financiële details werden niet vrijgegeven.

Idesol

Idesol levert gespecialiseerde diensten voor de ontwikkeling van mijnprojecten, variërend van haalbaarheidsstudies, ontwerp en engineering tot bouwmanagement. Daarnaast ondersteunt de onderneming klanten met metallurgische diensten voor verwerkingsinstallaties, de ontwikkeling van nieuwe procestechnologie voor mijnen, de behandeling van industrieel afvalwater, de afbraak van zware metalen en de winning van waardevolle stoffen uit afval.

Reactie Arcadis

“Met een economische groei van 5,5% doet de Chileense economie het heel goed”, zegt Hernan Bezamat, CEO van de Chileense dochteronderneming van Arcadis. “De gunstige economie steunt op de sterke vraag naar grondstoffen, wat enorme investeringen in de mijnbouw tot resultaat heeft. (…) Deze overname versterkt onze positie als vooraanstaand leverancier van advies- en ingenieursdiensten in Chili.” 

Reactie Idesol

Edgardo Marinkovic, directeur van Idesol: “Idesol heeft een uitstekende reputatie en een onderscheidende leidende positie in dienstverlening aan de mijnindustrie. We hebben de ambitie om internationaal te groeien om onze multinationale klanten zo beter van dienst te kunnen zijn. Wij denken onze groeidoelstellingen te kunnen realiseren door onderdeel te worden van het Arcadis netwerk.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.