Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Imtech breidt uit in Spanje

Imtech breidt uit in Spanje
19 nov 2007 om 08:09

Imtech maakte voorbeurs bekend dat het een order heeft ontvangen van olieproducent Cepsa, voor uitbreiding van de 'La Rábida' raffinaderij van Cepsa in Huelva, Spanje. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van circa 55 miljoen euro.

“Door de grote vraag naar olie- en gasproducten is de Spaanse olie- en gasindustrie en (petro)chemie de productiecapaciteit aanzienlijk aan het opvoeren door middel van uitbreiding en upgrading,” aldus Imtech.

In de Cepsa-raffinaderij wordt uit ruwe olie een ruime range aan dieselproducten gemaakt. Imtech verzorgt de complete werktuigbouwkundige assemblage van deze uitbreiding, waaronder een compleet nieuwe kraker, een vacuümunit, een gascon unit en tientallen zeer grote drukvaten.

Imtech verwacht ruim twee jaar met dit project bezig te zijn met een gemiddelde bezetting van 400 medewerkers per maand. Als gevolg van de uitbreiding zal de productiecapaciteit van Cepsa in Huelva nagenoeg verdubbelen tot tien miljoen ton kant-en-klare dieselproducten op jaarbasis. 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.