Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wederom dag van verlies op de beurzen

Wederom dag van verlies op de beurzen
19 nov 2007 om 17:04

De Amsterdamse beurs zal vandaag wederom in het rood sluiten. De AEX staat op 492,16 punten en verliest daarmee 1,58 procent. De AMX doet het uitzonderlijk slecht en verliest 3,47. De beurs opende in het groen, maar al snel gingen de koersen onderuit. Nadat Wall Street lager opende verloren de indices nog meer. 

In het nieuws

Imtech heeft een opdracht ontvangen ter waarde van 55 miljoen euro. Het Nederlandse bedrijf mag de productiecapaciteit van een raffinaderij in Spanje gaan uitbreiden. SNS Reaal maakte bekend dat het de Nederlandse en Belgische tak van Swiss Life voor een maximaal bedrag van 1.535 miljoen euro overneemt.

 

SABMiller maakte bekend Grolsch over te willen nemen voor 48,25 euro per aandeel. Hiermee wordt de Nederlandse bierbrouwer op 816 miljoen euro gewaardeerd. Binckbank kreeg toestemming van de NMa voor de overname van Alex. ING zou geinteresseerd zijn in de Britse bank Northern Rock, die door de kredietcrisis in de problemen is gekomen.

Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag Grolsch op de lokale beurs. Het aandeel staat 75,65 procent hoger nadat SABMiller bekendmaakte Grolsch over te willen nemen. Ook TomTom doet het goed en wint 2,56 procent nadat het vandaag zijn bod op Tele Atlas definitief maakte.

Bij de verliezen waren de uitslagen groot. In de AEX stond Vedior met een verlies van 5,3 procent onderaan. In de Midkap verloor uitzender USG People 7,15 procent. Ook Aalberts (-7,77%) en BAM (-6,72%) deden het niet goed.

Europa en Amerika

De CAC40 noteert 1,34 procent in het rood. De Duitse Dax (-1,31%) doet het ook niet goed. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 13037,54 punten, een verlies van 1,06 procent. Ook de S&P500 (-1,20%) doet het slecht. Techbeurs Nasdaq verliest 1,02 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.