Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Fugro schroeft winstverwachting op

Fugro schroeft winstverwachting op
20 nov 2007 om 08:07

Fugro heeft haar prognoses voor geheel 2007 naar boven bijgesteld. De onderneming, die in het tweede halfjaar naar eigen zeggen last had van de zwakkere dollar en een vertraging bij twee van de drie nieuw in gebruik genomen seismische schepen, denkt dat de nettowinst hoger uit zal komen.

“De nettowinst over het gehele jaar zal, afgezien van onvoorziene omstandigheden, naar verwachting tenminste 210 miljoen euro bedragen,” aldus Fugro. Eerder nog, dacht Fugro 200 miljoen euro winst te behalen. In 2006 was de nettowinst 141 miljoen euro. Ten opzichte van dat jaar betekent dit zodoende een winststijging van zo’n 50 procent. Aan de omzetverwachting wordt niet getornd: 1,8 miljard euro, tegenover 1,43 miljard euro in 2006.

Winst op zee

Fugro profiteert van een winst- en omzetgroei bij alle drie divisies. De grootste winst komt echter van de activiteiten voor olie- en gaswinning op zee: het ingenieursbureau vaart wel bij de aanhoudende grote vraag naar diensten voor zowel het zoeken naar nieuwe velden alsook bij het in productie brengen ervan.

Prognoses

Fugro: “De orderportefeuille voor de komende periode blijft goed gevuld, waarmee er goede vooruitzichten zijn voor doorgaande groei in 2008. Naast autonome groei wordt ook uitgegaan van uitbreiding van de activiteiten door overnames. Enkele op handen zijnde acquisities zullen naar verwachting binnenkort kunnen worden afgerond.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.