Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Minder winst Accel door slecht weer

Minder winst Accel door slecht weer
20 nov 2007 om 08:17

Accel Group kwam voorbeurs met een trading update. De beursgenoteerde fietsenfabrikant verwacht over  2007 een stijging van de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening van 25 tot 35 procent. Dit was eerder circa 35 procent. Het jaarresultaat wordt volgens Accel beïnvloed door sterk wisselende weersomstandigheden.

Reactie CEO

René Takens, CEO van Accell Group: “Door het natte weer in met name Nederland verkochten de dealers in de zomermaanden minder. De beschikbaarheid van fietsen van het nieuwe modeljaar wordt beïnvloed door vertraagde leveringen door Shimano en een aantal grote frameleveranciers.”

Boete NMa

De winstverwachting is exclusief de bij de halfjaarcijfers aangekondigde voorziening naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank inzake de NMa boete. Inmiddels is beroep aangetekend tegen deze uitspraak van de rechtbank omdat Accell Group van mening is geen overtredingen te hebben begaan en het de boete van 4,6 miljoen euro 'onterecht en excessief hoog vindt'. De rechtbank oordeelde medio juli dat er voor het fietsseizoen 2001 informatie-uitwisseling heeft plaatsgevonden over de prijzen van fietsen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.