Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs opent lager

Amsterdamse beurs opent lager
21 nov 2007 om 08:56

Op het Damrak maken beleggers zich op voor de zoveelste tegenvallende handelsdag. De AEX zal lager openen nadat de beurzen in Azië gisteren onderuit gingen. Ook breekt de olieprijs bijna door de 100 dollar grens. Tevens bereikte de euro vanochtend opnieuw een record en tikte de 1,4850 dollar aan. De beurzen zullen vandaag aangestuurd worden door de vele macrocijfers die in de Verenigde Staten worden bekendgemaakt.

In het nieuws

Ahold maakte vanochtend goede derdekwartaalcijfers bekend. De operationele marge voor de kernactiviteiten van retail in 2007, komt volgens het supermarktbedrijf aan de bovenkant van de eerder afgegeven verwachting van 4 tot 4,5 procent uit. Arcelor Mittal meldde dat het een joint venture opstart met Black Coal Mining uit Mozambique. Innoconcepts doet zaken in Amerika, dochteronderneming I-Pac Technologies is een samenwerking aangegaan met een Amerikaanse onderneming uit de Fortune 500.

Amerika en Azië

Op Wall Street zijn de indices uiteindelijk in het groen gesloten. De Dow Jones won 0,40 procent en kwam op 13.010,14 punten. De Nasdaq (+0,13%) en de S&P 500 (+0,45%) wisten ook een plus te noteren. In Japan zakte de Nikkei verder weg en sloot 2,46 procent lager. De Hang Seng deed het nog slechter en verloor 4,23 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.