Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Recordbeursgang in Midden-Oosten op handen

Recordbeursgang in Midden-Oosten op handen
21 nov 2007 om 10:32

Havenbedrijf DP World krijgt volgende week haar eerste notering aan de beurs van Dubai. De belangstelling voor de IPO is enorm: de inschrijving werd meer dan 15 maal overtekend. DP World, waarvan de regering van Dubai de eigenaar is, verkoopt 3,8 miljard aandelen tegen 1,30 dollar per aandeel. Dit is aan de bovenkant van de eerder gestelde prijsvork van 1 tot 1,3 dollar. DP World verwierf zodoende circa 3,35 miljard euro. Niet eerder werd een dergelijk bedrag opgehaald bij een beursgang in het Midden-Oosten.

DP World zal met de opbrengst onder meer een lening afbetalen. Tevens wil het sterk uitbreiden, aangezien er binnen 10 jaar een verdubbeling van de overslag van containers wordt verwacht. Ook wil Dubai de regering van middelen voorzien teneinde het belangrijkste financiële centrum in het Midden-Oosten te worden. Qatar en Bahrein zijn daarin de voornaamste concurrenten van Dubai.

DP World is de derde havenexploitant van de wereld en tevens sinds 2006 eigenaar van het Britse P&O. De geschatte waarde van de onderneming ligt middels de hoge introductieprijs nu op 21,5 miljard dollar. Het is actief in 22 landen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.