Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Trading update TKH derde kwartaal

Trading update TKH derde kwartaal
21 nov 2007 om 09:27

TKH kwam vandaag met een trading update over het derde kwartaal. De omzet van de onderneming steeg met 23,7 procent naar 208,9 miljoen euro. De autonome omzetgroei bedroeg 10,1 procent. De orderintake van in totaal 56 miljoen euro kwam in het derde kwartaal van 2007 op een recordhoogte uit. Dit was naar eigen zeggen voornamelijk het gevolg van de, door de markt positief ontvangen, nieuw geïntroduceerde innovaties.

EBIT en nettowinst

Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg in het derde kwartaal met 24,4 procent naar 14,8 miljoen euro. Zowel de Technische Handelsgroep als de Kabelgroep realiseerden een forse stijging van het bedrijfsresultaat. Het bedrijfsresultaat in de Machinegroep kwam op een lager niveau uit. Het hogere kostenniveau, als gevolg van het hoge aandeel innovaties en de activiteiten in de Verenigde Staten, hadden in het derde kwartaal, evenals in het tweede kwartaal, nog een negatief effect. De nettowinst nam in het derde kwartaal toe met 22,2 procent naar 8,8 miljoen euro.

Vooruitzichten

De marktomstandigheden voor de Technische Handelsgroep en de Kabelgroep zijn positief. Ook de Machinegroep laat een positieve ontwikkeling zien door de sterk afgenomen kosten, die betrekking hadden op het hoge aandeel innovaties. Op basis van het gerealiseerde resultaat van de TKH-groep in de eerste negen maanden van 2007 en de ontwikkelingen in het vierde kwartaal tot nu toe, herhaalt TKH de verwachting dat de nettowinst over het gehele jaar circa 15 tot 20 procent hoger zal zijn dan over geheel 2006.

Overname Pantaflex

TKH maakte gisteren bekend overeenstemming te hebben bereikt over de overname van 92 procent van de aandelen van Pantaflex te Bergschenhoek. Pantaflex is een value added reseller (VAR) en is importeur en leverancier van elektrotechnische componenten, met name op het gebied van kabel, kabelbescherming en kabelconnectie.

Pantaflex realiseert met 7 medewerkers een omzet van circa 6 miljoen euro op jaarbasis. Pantaflex zal deel uitmaken van het Industrial Solutions-segment binnen de Kabelgroep van TKH. De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.