Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Licht herstel Amsterdamse beurs

Licht herstel Amsterdamse beurs
22 nov 2007 om 17:02

De beurs kede vandaag een dag van licht herstel. De AEX noteert momenteel 484,54 punten en stijgt daarmee 0,21 procent. De AMX noteert 0,44 procent in de plus. Ook bereikte de euro ten opzichte van de dollar vandaag opnieuw een record van 1,4890 dollar. Vandaag werd de beurs niet aangestuurd door Wall Street aangezien deze vanwege Thanksgiving gesloten is. 

In het nieuws

Kendrion maakte vandaag bekend het onderdeel Automotive Metals aan de Zweedse investeringsgroep Gnosjo-Gruppen te verkopen voor 35 miljoen euro. Arcelor Mittal is in overleg met aandeelhouders van de China Oriental Group, over uitbreiding van het belang in de onderneming. Ook gaf het staalconcern aan 20 miljard in twee staalfabrieken in India te investeren. Ahold heeft zijn eerste schikking van 12,1 miljoen euro aan Hakon Invest betaald. Dit naar aanleiding van het boekhoudschandaal in 2002.

Stijgers en dalers

Air France-KLM (+11,01%) was vandaag, op de lokale beurs, de grootste stijger. De vliegmaatschappij kwam vanochtend met halfjaarcijfers en zag de winst met 27,6 procent toenemen. Unibail Rodamco (+6,46%) en Ordina (+5,46%) deden het ook goed. Corio wint 5,35 procent nadat het voorbeurs met derdekwartaalcijfers kwam. Het direct resultaat over geheel 2007 zal volgens Corio vergelijkbaar zijn met vorig jaar.

SBM Offshore (-3,36%) voerde vandaag de lijst van verliezers aan. Wolters Kluwer en LogicaCMG deden het ook niet goed en verloren respectievelijk 3,33 en 2,42 procent.

Europa en Amerika

Ook in de rest van Europa staat er groen op de borden. De DAX pakt een winst van 0,63 procent, de CAC40 schrijft 0,54 procent bij. In Amerika is het Thanksgiving, waardoor Wall Street vandaag gesloten is.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.