Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

FNV legt zich niet neer bij baanverlies Unilever

FNV legt zich niet neer bij baanverlies Unilever
26 nov 2007 om 10:50

FNV Bondgenoten deed de oproep tot overleg vandaag in een brief aan ministers Van der Hoeven van Economische Zaken en Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De vakbond vindt, ondanks het feit dat er een CAO-akkoord is gesloten met Unilever, dat het kabinet de werkgelegenheid in Nederland moet proberen te waarborgen.

Lucas Vermaat, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Dat we een cao-akkoord met Unilever hebben bereikt, betekent niet dat de sluiting van de Unilever-fabrieken een feit is. Vakbonden en OR’en stellen alles in het werk om de productie voor Nederland te behouden. Wij vinden dat de regering haar verantwoordelijkheid dient te nemen. Zij kan en moet een bijdrage leveren aan het behoud van werkgelegenheid bij Unilever in Nederland."

Calve Pindakaas (Bron: Calve.nl)

 

De brief van de FNV laat aan duidelijkheid niets te wensen over: "Als u de indruk heeft dat de sluiting van de Unilever fabrieken al een vaststaand feit is nu er een akkoord tot stand is gekomen, is dat een misverstand. (…) Het is buitengewoon onwenselijk goed draaiende bedrijven, of onderdelen daarvan, te sluiten."

Tijdens het kamerdebat op 13 november diende Paul Ulenbelt van de SP een motie in waarin het kabinet werd opgeroepen het overleg aan te gaan met vakbonden en OR’en. Minister Donner gaf aan dat zo’n verzoek alleen door belanghebbenden bij de regering kan worden ingediend en niet door politici. Vermaat: “Met onze brief geven we hieraan gehoor en vragen we – namens alle werknemers bij Unilever – het kabinet om de dialoog met ons aan te gaan.”

“Doel van het gesprek is bepalen of en hoe de regering invloed kan uitoefenen tot het behoud van productie en daarmee werkgelegenheid bij de drie Unilever-bedrijven in Nederland”, aldus FNV Bondgenoten. Unilever produceert in Nederland onder meer Calve Pindakaas en Unox worst.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.