Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Licht hogere sluit AEX

Licht hogere sluit AEX
26 nov 2007 om 17:01

De beurzen opende vanochtend in het groen, uiteindelijk is er niet veel van de winst over nadat de futures in Amerika terug liepen. De AEX noteert momenteel 492,70 punten en stijgt daarmee 0,05 procent. De AMX noteert 0,55 procent in de plus. Er werden in Amerika geen macrocijfers bekendgemaakt, wat een rustige dag op Wall Street beloofd.

In het nieuws

Philips maakte vandaag bekend de Amerikaanse lampenproducent Gentyle over te nemen voor een bedrag van 1,8 miljard euro. Het elektronicaconcern betaalt 95,50 dollar per aandeel. Aegon meldde dat het de productiedoelstellingen voor 2010 verhoogd. Tevens start het een aandeleninkoopprogramma.

DSM heeft voor het onderdeel NeoResins in Hoek van Holland een nieuwe productielijn voor watergedragen alkydharsen voltooid. Fortis zou het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas krijgen, eerder werd er nog van uit gegaan dat Royal Bank of Scotland en Santander het hoofdkantoor zouden delen

Stijgers en dalers

Bij de stijgers voerde Nutreco (+5,90%) de lijst aan nadat het een koopadvies kreeg. BAM (+5,36%) doet het ook goed nadat bekend werd dat er afgelopen kwartaal goede resultaten in de bouw zijn geboekt. De bouwer komt woensdag met kwartaalcijfers.

Corio (-4,53%) voerde vandaag de lijst van verliezers aan. Unibail Rodamco en Vopak deden het ook niet goed en verloren respectievelijk 2,76 en 3,04 procent.

Europa en Amerika

De DAX verliest 0,24 procent, de CAC40 doet het al niet veel beter en noteert 0,89 procent in de min. In Amerika staat de Dow Jones-index op 13.000,96 punten een winst van 0,15 procent. De Nasdaq wint 0,28 procent

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.