Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Onco sluit overeenkomst met GSK

Onco sluit overeenkomst met GSK
26 nov 2007 om 09:26

OncoMethylome Sciences kondigde vandaag aan dat het een samenwerking is aangegaan met GlaxoSmithKline (GSK). Het doel van de samenwerking is de ontwikkeling van DNA methylatiebiomerkers, om te gebruiken in het  personaliseren van kankerbehandelingen bij bepaalde immunotherapeutica die bij GSK Biologicals worden ontwikkeld.

"Wij kijken er naar uit om ons high-throughput platform te gebruiken om onze methylatie- biomerkers efficiënt te testen op klinische stalen geleverd door GSK Biologicals. We zijn blij dat GSK Biologicals OncoMethylome gekozen heeft voor deze samenwerking", aldus Dr. Jim DiGuiseppi, Chief Technology Officer van OncoMethylome. 

De samenwerking wordt financieel ondersteund door een Waalse onderzoeksbeurs (BioWin) die werd aangekondigd in april van dit jaar. Verdere financiële details van de overeenkomst werden niet vrijgegeven.

Over methylatiebiomerkers

Methylatie is een natuurlijk controlemechanisme dat de genexpressie in DNA regelt. Abnormale methylatie van bepaalde genen kan de genexpressie stilleggen en wordt geassocieerd met de ontwikkeling van kanker en de reactie op kankertherapieën. Genen waarvan de methylatie gelinkt is aan kanker worden vaak methylatiebiomerkers genoemd.

Methylatiebiomerkers bestemd voor gebruik in tests voor gepersonaliseerde behandelingen worden geassocieerd met de respons op een geneesmiddelenbehandeling tegen kanker. OncoMethylome bezit een techniek die in staat is om methylatiebiomarkers op te sporen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.