Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AMT verkrijgt exclusief recht op medicijn

AMT verkrijgt exclusief recht op medicijn
27 nov 2007 om 09:12
Logo AMT DNA stringAmsterdam Molecular Therapeutics, het Nederlandse biotechbedrijf actief op het gebied van menselijke gen-therapie, maakt vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met Digna Biotech/CIMA ten behoeve van de ontwikkeling van AAV-mediated insulin-like growth factor I (IGF-I) dat levercirrose in een vergevorderd stadium moet bestrijden. Om half elf vanochtend zal AMT de samenwerking gedurende een persconferentie toelichten.

 

Levercirrose

Levercirrose is op dit moment de zevende levensbedreigende aandoening in de wereld waarvoor nog geen effectief werkend medicijn bestaat. Alleen een transplantatie kan soelaas bieden, maar ook hieraan kleven grote risico's. In Amerika sterven per jaar circa 27.000 mensen als gevolg van deze aandoening. 

 

CIMA IGF-I program

AMT krijgt door het sluiten van de overeenkomst het exclusieve recht om alle gen-therapieen van Digna Biotech afkomstig uit het CIMA onderzoekscentrum van de universiteit van Navarra, te commercialiseren. Met 400 onderzoekers is CIMA een van de toonaangevende onderzoekscentra in Europa.

 

Toelichting

Ronald Lorijn, CEO van AMT, liet optekenen, “We zijn erg tevreden met de overeenkomst die wij met CIMA hebben gesloten. Dit biedt ons toegang tot vergevorderde programma's met aanzienlijke potentie. Ons technologie-platform is ideaal geschikt voor de ontwikkeling van IGF-I ter behandeling van levercirrose. AMT is volledig toegewijd en uitgerust om dit nieuwe programma toe te voegen aan zijn pijplijn en te starten met de noodzakelijke pre-klinische studies. Tot slot zijn wij er trots op onze relatie met Digna en CIMA verder te kunnen uitbouwen.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.