Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Binck vraagt ruim 8 euro per nieuw aandeel

Binck vraagt ruim 8 euro per nieuw aandeel
27 nov 2007 om 08:25

Samenvattend komt de aankondiging van Binck neer op:

·  €385 miljoen aandelenuitgifte ter financiering van de acquisitie van Alex
·  Uitgifteprijs van €8,32 per nieuw aandeel
·  Uitgifteprijs vertegenwoordigt korting van ongeveer 24% ten opzichte van theoretische ex-rechten prijs
·  Toekenning van 1 recht per gewoon aandeel
·  2 rechten geven recht op 3 nieuwe aandelen
·  Claimemissie volledig gegarandeerd door Fortis en ING
·  Registratie datum: 27 november 2007
·  Inschrijfperiode van 28 november tot 15:30 uur op 10 december 2007
·  Restant plaatsing op 11 december 2007
·  Start notering en handel op 14 december 2007

 

De claimemissie

BinckBank kondigt een volledig gegarandeerde claimemissie aan van 46.256.105 nieuwe aandelen met een nominale waarde van €0,10 per aandeel in het kapitaal van BinckBank tegen een uitgifteprijs van €8,32 per Nieuw Aandeel. De bestaande houders van gewone aandelen in het kapitaal van BinckBank zullen rechten toegekend krijgen om in te schrijven voor de Nieuwe Aandelen naar rato van hun aandelenbezit op de Registratiedatum (zoals hierna gedefinieerd), een en ander met inachtneming van toepasselijke wet- en regelgeving en de voorwaarden opgenomen in het prospectus voor de Claimemissie. Deze overdraagbare inschrijvingsrechten geven de daarvoor in aanmerking komende houder daarvan recht tot inschrijving op de Nieuwe Aandelen tegen de Uitgifteprijs.

 

De uitgifteprijs  

De Uitgifteprijs vertegenwoordigt een korting van ongeveer 24% ten opzichte van de theoretische ex-rechten prijs van €10,98 gebaseerd op de prijs per aandeel van €14,98 na sluiting van de beurs op 26 november 2007. De theoretische ex-rechten prijs staat voor de prijs tegen welke de aandelen theoretisch gezien verhandeld worden na de aankondiging van de voorwaarden voor de Emissie (zoals hierna gedefinieerd). De TERP staat gelijk aan de marktkapitalisatie van de op dit moment uitstaande Gewone Aandelen plus het nieuw opgehaalde kapitaal gedeeld door het aantal uitstaande Gewone Aandelen na afronding van de Emissie (dat wil zeggen een gewogen gemiddelde).

 

Doel van de emissie

De opbrengst van de Claimemissie zal ongeveer €385 miljoen bedragen (voor kosten, commissies en toepasselijke belastingen). BinckBank heeft de intentie om de nettoopbrengst van de Claimemissie te gebruiken om de koopprijs van Alex, de online broker van Rabobank, te weten €390 miljoen (aan te passen afhankelijk van het verschil tussen de verwachte netto vermogenswaarde van Alex op het moment van afronding van de acquisitie en €3,0 miljoen), gedeeltelijk te financieren.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.