Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lagere opening door tegenvallende kerstinkopen

Lagere opening door tegenvallende kerstinkopen
27 nov 2007 om 08:53

De beurs op het Damrak zal vanochtend in het rood van start gaan. Deze opening is een gevolg van de verliezen, waarmee beurzen van Amerika werden geconfronteerd. Reden voor de verliezen zijn slechte berichten over de Amerikaanse kerstverkopen. Ook laaiden de zorgen op de kredietmarkt weer op waardoor er een negatieve stemming op de beurs ontstond.

In het nieuws

BinckBank kondigde een 3 voor 2 claimemissie aan ter waarde van 385 miljoen euro tegen een uitgifteprijs van 8,32 euro per nieuw aandeel. Imtech maakt vandaag bekend dat de half oktober aangekondigde overname van Suir Engineering Limited uit Ierland door de Ierse mededingingsautoriteit is goedgekeurd en hiermee definitief is. Michiel Herter, bestuursvoorzitter van Dico, moet deze week enkele rechtszaken bijwonen in verband met een uit de hand gelopen vastgoedconflict met Nieuwe Steen.


Amerika en Azie

In Amerika verloor de Dow Jones-index een forse 1,83 procent en kwam daarmee uit op 13.743,44 punten. De S&P 500-index sloot zelfs 2,32 procent lager, techbeurs Nasdaq (-2,14%) deed het ook slecht. In Azië waren de beurzen verdeeld. De Japanse Nikkei won 0,58 procent terwijl de Hang Seng van Hong Kong 1,70 procent moest inleveren.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.