Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street trekt Damrak uit slop

Wall Street trekt Damrak uit slop
27 nov 2007 om 17:29

De positieve opening op Wall Street komt voor de Amsterdamse beurs vandaag net op tijd. De AEX zakte, na rond de lunch nog in het groen te hebben gestaan, gedurende de middag steeds verder weg. Het goede nieuws uit Amerika leidt ertoe dat de hoofdgraadmeter eindigt op 492,46 punten, een winst van 0,13 procent. Op de Midkap is het een klein slagveld, de index verliest 0,87 procent.

In het nieuws

VastNed Retail heeft zichzelf nu echt in de etalage gezet. Het vastgoedfonds maakte vandaag middels een zogenoemde 'invitation letter ' bekend een overnamepartij te zoeken die de onderneming wil overnemen. BinckBank maakte de prijs van de stukken die het voor de financiering van de overname van Alex gaat uitgeven bekend: De claimemissie heeft een waarde van 385 miljoen euro, de uitgifteprijs bedraagt 8,32 euro per aandeel.

Van het biotechfront kwam het nieuws dat Octoplus de inschrijvingsperiode, voor haar aandelenemissie van 25 miljoen euro, met twee dagen heeft verlengd. AMT maakte bekend de exclusieve rechten te hebben gekregen op een medicijn tegen levercirrose.

Stijgers en dalers

Arcelor Mittal was de hoofdverantwoordelijke voor de rode AEX. Het staalconcern verloor 3,45 procent naar aanleiding van een negatief rapport over de prijsdruk in de Europese staalsector. Mede-zwaargewicht Shell deed ook een duit in het zakje met een verlies van 0,91 procent. Dit wegens een dalende olieprijs. Randstad (-0,70%) had last van een rapportage over de vertragende groei in de Nederlandse uitzendmarkt. Small Cap Imtech verloor 3,53 procent na de aankondiging dat het de overname van Suir Engineering heeft afgerond.

De winnaars waren vandaag te vinden onder de financials. Fortis (+2,47%) en Aegon (+1,97%) hielden de AEX op de been. KPN won 1,98 procent. Heijmans was de enige uitblinker op de Midkap met een winst van 3,30 procent.

Europa en Amerika

De AEX doet het beduidend beter dan haar Europese collega's: De CAC40 verloor 0,38 procent, de DAX moest 0,46 procent terug.

Op Wall Street lijkt de Dow Jones aan een remonte te zijn begonnen. De index van de 30 meest verhandelde fondsen staat na anderhalf uur handel op 12.900,24 punten, een winst van 1,23 procent. De Nasdaq (1,49%) en de S&P 500 (+0,96%) excelleren eveneens.

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.