Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beurs opent hoger op mogelijke renteverlaging

Beurs opent hoger op mogelijke renteverlaging
29 nov 2007 om 08:43

In navolging op het positieve sentiment dat heerst in de rest van beursland, zal de AEX vandaag hoger starten. Het weinige bedrijfsnieuws wordt vandaag gecompenseerd door de bekendmaking van enkele Amerikaanse macrocijfers, die beleggers een idee kunnen geven hoe de economie ervoor staat.

In het nieuws

Het Chinese verzekeraar Ping An heeft een belang van 4,18 procent genomen in Fortis, zo meldde de bank voorbeurs. Hiermee wordt Ping An in een klap de grootste aandeelhouder van de Belgisch-Nederlandse onderneming. BAM presenteerde vanochtend sterke kwartaalcijfers. Het verwacht voor dit jaar een forse stijging van de nettowinst.

Amerika en Azie

Op Wall Street sloegen koopjesjager gisteren hun slag. De Dow Jones profiteerde van de speculaties op een renteverlaging door de FED en won 2,55 procent op 13.289,50 punten. Techbeurs Nasdaq klom 3,18 procent. De breed samengestelde S&P 500 mocht 2,86 procent bijschrijven.

In Azie ging de vlag, na de koerswinsten op Wall Street, uit. De leidende Nikkei-index won 2,38 procent. In Hong Kong schoot de Hang Seng 4,33 procent omhoog.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.