Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Chinezen bouwen belang op in Fortis

Chinezen bouwen belang op in Fortis
29 nov 2007 om 08:03

Fortis en Ping An zijn overeengekomen dat de ondernemingen in de komende drie jaar in samenspraak handelen. Ook heeft Ping An zich gecommitteerd aan de afspraak dat het maximaal 4,99 procent van het kapitaal van Fortis zal verwerven. Boven deze grens zal het concern alleen met goedkeuring vooraf van de Raad van Bestuur van Fortis aandelen aankopen. Ping An heeft bevestigd niet het voornemen te hebben een groter belang in Fortis op te bouwen.

Tevens zal Ping An gerechtigd zal zijn de benoeming voor te stellen van één non-executive bestuurder in de Raad van Bestuur van Fortis voor zo lang als Ping An een belang in Fortis aanhoudt van tenminste 4 procent. Fortis heeft Louis Cheung Chi Yan, Executive Director & Group President van Ping An, gevraagd toe te treden tot de Raad van Bestuur van Fortis. De benoeming is afhankelijk van de goedkeuring van de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders in april 2008.

Het topmanagement van zowel Fortis als Ping An voorziet op de lange termijn belangrijke voordelen voor beide partijen: “Door als onderdeel van de normale bedrijfsvoering via haar verzekeringsactiviteiten in Fortis te investeren, kan Ping An de internationale assetallocatie verder optimaliseren en het vooruitzicht op een hoger beleggingsrendement verbeteren. Voor Fortis betekent de investering van Ping An de komst van een stabiele aandeelhouder en een betere toegang tot markten met een sterke groei, en dan vooral China”, aldus Fortis.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.