Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Winst AEX bijna geheel ingeleverd

Winst AEX bijna geheel ingeleverd
29 nov 2007 om 16:52

De Amsterdamse beurs opende vanochtend een paar punten in de plus. Aan het eind van de ochtend zakte de beurs toch weer in de rode cijfers. Inmiddels staat de AEX op 500,34 punten, een minieme winst van 0,03 procent. De AMX noteert 0,79 procent in de plus. 

In het nieuws

Het Chinese verzekeraar Ping An heeft een belang van 4,18 procent genomen in Fortis, zo meldde de bank voorbeurs. Hiermee wordt Ping An in een klap de grootste aandeelhouder van de Belgisch-Nederlandse onderneming. BAM presenteerde vanochtend sterke kwartaalcijfers. Het verwacht voor dit jaar een forse stijging van de nettowinst.

Akzo Nobel maakte bekend dat er na de overname van ICI geen leden van het huidige bestuur van ICI zullen toetreden tot het bestuur van Akzo Nobel. Arcelor Mittal meldde in de Calabar vrijhandelszone een fabriek voor gelaste pijpleidingen te bouwen.

Stijgers en dalers

Crucell was vandaag met 5,22 procent de grootste stijger. Wereldhave pakte een nette winst van 2,77 procent. Fugro (+3,25%) weet te profiteren van de stijgende olieprijzen.

Bij de verliezers voert Binckbank (-3,62%) de lijst aan, gisteren verloor het fonds al circa 25 procent nadat het bedrijf bekend maakte een claimemissie te starten. Aegon doet het ook niet goed en verliest 2,70 procent. TomTom noteert 1,87 procent in de min nadat bekend werd dat de Europese Commissie een aanvullend onderzoek start naar de gevolgen voor de markt van de overname van Tele Atlas.

Europa en Amerika

In Europa staan de belangrijkste indices in het groen. De Parijse CAC40 wint 0,33 procent en de Duitse Dax 0,22 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index nu op 13.243,36 punten, een verlies van 0,35 procent. De S&P500 staat 0,37 procent in de min. Techbeurs Nasdaq verliest 0,30 procent.

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.