Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

De AEX weet zijn herstel vast te houden

De AEX weet zijn herstel vast te houden
30 nov 2007 om 16:54

Vandaag was weer een mooie dag op de Amsterdamse beurs. De AEX werd vandaag omhoog getrokken door Vedior, het aandeel steeg bijna 35 procent na overnamespeculaties. De hoofdindex staat momenteel op 508,14 punten, een winst van 1,24 procent. De AMX noteert 2,21 procent in de plus.

In het nieuws

Fortis kwam voorbeurs met een tweetal persberichten. Het verkoopt een deel van haar belang in dochter Aremas aan EON. Tevens kondigde de bankverzekeraar aan een schuldpapier ter waarde van 2,5 miljard euro uit te gaan geven. Dit teneinde de financiering van de overname op ABN AMRO rond te krijgen.

 

Corporate Express neemt een Deense branchegenoot over. Octoplus zag wegens tegenvallende marktomstandigheden af van de geplande aandelenemissie. Kardan presenteerde vandaag zijn derdekwartaalcijfers. De onderneming heeft afgelopen kwartaal een nettowinst van 75,2 miljoen euro gerealiseerd, dit is een toename van 30,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag zonder twijfel Vedior (+34,47%). Reden voor de forse stijging is het feit dat er vandaag overnamegeruchten in de markt waren. De uitzender noemt zelf Randstad als overnamepartij, in de markt ging vanochtend het gerucht dat het Zwiterse Addeco de Nederlandse uitzender zou willen overnemen. USG People profiteert ook van Vedior, het fonds noteert 9.81 procent in de plus. Crucell (+5,09%) en TNT (+4,47%) doen het ook goed.

Bij de dalers voert Corporate Express (-1,30%) vandaag de lijst aan. Beleggers reageren minder positief op de overnameplannen van Randstad, het fonds verliest 0,83 procent.

Europa en Amerika

Ook in de rest van Europa gaat het goed op de beurzen. De DAX pakt een winst van 1,38 procent, de CAC40 schrijft 1,27 procent bij.

Op Wall Street opende de beurs in het groen. De Dow Jones-index staat momenteel op 13.439,35 punten. Een winst van 0,96 procent. De S&P500 staat op een winst van 1,06 procent. Techbeurs Nasdaq noteert 0,54 procent in de plus.

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.