Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Fortis geeft schuldpapier uit

Fortis geeft schuldpapier uit
30 nov 2007 om 08:22

Fortis maakte vandaag bekend voornemens te zijn om, in het kader van de financiering van de overname van delen van ABN AMRO, Convertible and Subordinated Hybrid Equity-linked Securities (CASHES) uit te geven ter waarde van maximaal 2,5 miljard euro. Tevens houdt Fortis de mogelijkheid open om de kapitaalverwerving met 500 miljoen euro te verhogen.

De emissiekoers wordt naar verwachting vandaag vastgesteld en de sluiting van de transactie vindt volgens Fortis omstreeks 18 december 2007 plaats. Er wordt een aanvraag ingediend voor de toelating van de CASHES tot de Euro MTF-markt van de beurs van Luxemburg. Fortis is verder voornemens een notering voor de onderliggende aandelen te verkrijgen aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam.

"Deze uitgifte is een belangrijke volgende stap in de financiering van de overname van delen van ABN AMRO", aldus Gilbert Mittler, CFO van Fortis. "Hiermee worden die onderdelen van het financieringsplan afgerond die uit aandelen bestaan of aan aandelen zijn gerelateerd en wordt grotendeels tegemoetgekomen aan de vereisten voor de uitgifte van Kern Tier-1-vermogen."

CASHES
 
De CASHES zijn niet gedateerd en hebben naar verwachting een coupon in contanten van 3-maands EURIBOR +1,75% tot +2,50%, achteraf per kwartaal betaalbaar. De conversiekoers wordt vastgesteld tussen de 30% en 35% boven het resultaat van het gewogen gemiddelde van de volumegewogen gemiddelde koersen (VWAP) van het aandeel Fortis  vanaf de emissie tot en met de sluiting van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel op de dag van de prijsstelling.
 

Conversie

Houders van CASHES worden op elk moment vanaf 40 dagen na de uitgiftedatum in de gelegenheid gesteld om de schuldpapieren tegen de conversiekoers te converteren in volgestorte gewone aandelen Fortis. De onderliggende aandelen geven totdat zij worden geconverteerd geen recht op dividend en kennen geen stemrecht.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.