Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

OctoPlus trekt vervolgfinanciering in

OctoPlus trekt vervolgfinanciering in
30 nov 2007 om 09:18

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus kondigde vandaag aan dat het zijn vervolgfinanciering intrekt als gevolg van slechte marktomstandigheden. De onderneming zal de financiële markten nauwlettend blijven volgen en onderzoekt alternatieve financieringsmogelijkheden.

Reactie

Joost Holthuis, CEO van OctoPlus: “De omstandigheden op de investeringsmarkt zijn zodanig verslechterd dat het voor ons niet langer mogelijk is om een succesvolle vervolgfinanciering af te ronden binnen de voorwaarden die we hadden gesteld.”

Geen directe gevolgen

De intrekking van de aandelenemissie, die het bedrijf 25 miljoen euro op had moeten leveren, heeft volgens Octoplus geen directe gevolgen voor de ontwikkeling van medicijnen. Begin deze week verlengde de biotechonderneming de inschrijvingsperiode nog met twee dagen.

Locteron

Octoplus kondigde op 9 november jongstleden aan 25 miljoen euro te willen verwerven middels een aandelenemissie. Met het nieuwe kapitaal moest de ontwikkeling van het belangrijkste middel van Ocotplus worden versneld en uitgebreid. Het medicijn in kwestie, Locteron, moet Hepatitis C gaan bestrijden.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.