Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Paasrally voortgezet op Wall Street

Paasrally voortgezet op Wall Street
25 mrt 2008 om 14:04

Na het beursgeweld op de Amerikaanse beurzen gisteren, zal ook vandaag de weg naar boven niet worden verlaten. Naar verwachting zal de Dow Jones-index bijna 0,3 procent hoger openen. De Nasdaq en de S&P500 zullen hier niet ver vanaf zitten. Veel richtinggevend nieuws is niet voorhanden. Dankzij een belastingvoorziening is 3COM in de rode cijfers terecht gekomen. De omzet steeg naar 336 miljoen en dat was meer dan waar analisten op hadden gerekend.

 

Staatsfondsen

In Amerika is sinds enige tijd beroering ontstaan over de inmenging van staatsfondsen in de nationale economie. Door de kredietcrisis zijn beursgenoteerde ondernemingen fiks in prijs gezakt waardoor staatsfondsen uit met name het Midden Oosten en China in staat blijken om aanzienlijke belangen op te bouwen. Vooral de financials vormen een gewilde prooi.

 

Vandaag maakte het Chinese CIC bekend een aanzienlijke belang te hebben opgebouwd in Visa. De creditcardmaatschappij maakte recent een beursgang waarin zo'n 18 miljard dollar werd opgehaald.

 

Koersen

De Dow Jones-index staat voor opening op 12.549 punten. De S&P500 en de Nasdaq noteren respectievelijk op 1.350 en  2.327 punten.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.