Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vlak verloop op Damrak na opening

Vlak verloop op Damrak na opening
25 mrt 2008 om 17:09

Op het Damrak profiteerden beleggers van de grote koerswinsten die gisteren in Amerika werden behaald. Goed nieuws betreffende de Amerikaanse huizenmarkt en een hoger bod op het noodlijdende Bear Sterns steunden de Europese beurzen.

 

Vanmiddag had de beurswereld echter ook een domper te verwerken, toen bleek dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen over de maand maart op het laagste niveau in 5 jaar uitkwam. De lagere koers van de Dow Jones is echter van weinig invloed op de Amstedamse beurs. De hoofdindex noteert een winst van 2,6 procent op 436,87 punten. De Midkap wint 2,77 procent.

 

In het nieuws

Vandaag werd bekend dat ABN AMRO op 25 april afscheid zal nemen van Beursplein 5. Begemann liet vanochtnd voorbeurs weten een slepend conflict met twee minderheidsaandeelhouders te hebben geschikt, maar moest hier later weer op terugkomen. Nieuwe Steen boekte wel een juridische overwinning. De Hoge Raad stelde het Nederlandse vastgoedbedrijf in het gelijk en niet de Finse curator die de zaak had aangespannen.

 

Tom Tom kondigde een samenwerking met Swisscom aan waardoor HD Traffic binnenkort ook op de Zwitserse wegen gebruikt moet kunnen worden. Tot slot liet de Italiaanse ex-premier Berlusconi weten de overname van Alitalia door Air France – KLM niet te steunen. Wanneer hij wederom wordt verkozen tot premier dan tovert hij een andere oplossing uit zijn hoge hoed, zo beweert hij. Welke dat is, is nog onduidelijk.

 

Stijgers en dalers

Logica voert met een winst van 6,61 procent de lijst met winnaars aan. Eurocommercial Porperties, Corio, USG People en SNS Reaal volgen op korte afstand. Allen realiseerden vandaag een winst van ruim 5 procent.

 

Bij de dalers slechts twee namen uit de AEX. Akzo Nobel daalt met 1,5 procent waar Reed Elsevier genoegen moet nemen met een koersverlies van ruim een half procent. In de Midkap staan alle fondsen op winst.

 

Europa en Amerika

In Europa doen de indices het nog beter dan in Nederland. De Duitse Dax pakt 3,24 procent erbij en de Franse Cac wint 3,27 procent.

 

In Amerika staat de Dow Jones-index op 12.522 punten, een verlies van 0,22 procent. De S&P500 en de Nasdaq boeken wel een kleine winst, respectievelijk 0,02 en 0,18 procent.

 

Amerikaanse politic en beleggers beginnen zich inmiddels serieus zorgen te maken over de inmenging van staatsfondsen in de nationale economie. De beursgang van Visa was voor het Chinese CIC het moment om weer een stukje Amerika toe te voegen aan de portefeuille.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.