Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vlees noch vis op Beursplein 5

Vlees noch vis op Beursplein 5
26 mrt 2008 om 17:22

De Amsterdamse beurs schommelde vandaag binnen een beperkte bandbreedte op en neer. Waar de AMX na een slechte opening nog enigzins een opgaande lijn toonde, was er bij de AEX sprake van een zijwaartse beweging. Uiteindelijk sloot de AEX op 438,11 punten, een winst van 0,25 procent. De AMX wist 0,2 procent bij te schrijven.

 

In het nieuws

Een van de oorzaken van het rustige verloop vandaag is het uitblijven van interessant bedrijfsnieuws. Beleggers moesten het vandaag doen met een kleine overname door Philips in de medische sector, de locatiebepaling van een nieuwe brouwerij van Heineken en KPN dat het Duitse Blau Mobilfunk inlijft. Overigens niet het enige nieuws dat KPN vandaag publiceerde.

 

Op korte termijn laat het telecomconcern zijn noteringen aan de beurzen van New York, Londen en Frankfurt vervallen. Daarnaast geeft het een nieuwe obligatielening uit en werd bekend dat leveranciers van KPN voortaan niet 30 maar 90 dagen zullen moeten wachten alvorens een factuur betaald wordt.

 

Chemieconcern DSM is de enige beursgenoteerde onderneming die met waardevol nieuws kwam. Voor 2008 worden de verwachtingen verhoogd. Dat dit beleggers kan bekoren, mag wel blijken uit het feit dat het fonds bijna 10 procent hoger noteert.

 

Stijgers en dalers

DSM kan met een winst van bijna 10 procent met recht aanvoerder onder de stijgers worden genoemd. AMG wint bijna 6 procent en Tom Tom en Corporate Express beide zo'n 3,5 procent. In de slipstream van Tom Tom weet ook Tele Atlas de weg naar boven te vinden en noteert bijna 2,5 procent hoger.

 

De dalers worden aangevoerd door BAM dat genoegen moet nemen met een verlies van 3 procent. Oce weet net onder de drie procent te noteren en Aegon en ING verliezen ruim 2 procent van hun beurswaarde. Imtech tot slot raakt 1,8 procent kwijt.

 

Europa

De Duitse Dax en de Franse Cac hebben het iets lastiger vandaag dan de AEX. Beide indices verliezen ruim 0,3 procent.

 

Amerika

In Amerika ging de Dow Jones lager van start. Consumenten kochten in februari minder duurzame goederen. Kort na opening werd bekend gemaakt dat het aantal verkochte nieuwe huizen eveneens gedaald was. De daling was de ergste in de afgelopen 13 jaar, maar nog wel altijd minder erg dan door analisten verwacht.

 

Inmiddels noteert de Dow Jones op 12.422 punten, een verlies van 0,89 procent. De S&P noteert een vergelijkbaar verlies en de Nasdaq ziet ruim 1 procent van zijn waarde verdampen.

 

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.