Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

TNT dient klacht in bij EC

TNT dient klacht in bij EC
27 mrt 2008 om 09:28

TNT heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie, tegen de invoering van een minimumloon van 9,80 euro voor alle postbezorgers in Duitsland. Het postbedrijf meent dat hiermee de regelgeving van de Europese Unie wordt geschonden, zo meldde het vandaag in een persbericht.

Schending Europees verdrag

TNT zette zijn klacht kracht bij: “Het besluit van de Duitse regering om dit minimumloon algemeen verbindend te verklaren is een schending van het Europese verdrag inzake mededinging en vrije vestiging.”

Monopolist

TNT meent dat Deutsche Post beschermd wordt door de Duitse regering: “Onder het voorwendsel van sociale overwegingen heeft dit besluit als doel de kosten van de rivalen van Deutsche Post te verhogen, concurrentie te belemmeren en de historische monopolist te beschermen tegen de effecten van de liberalisering en het ontstaan van een Europese postmarkt”.

Reactie CEO

"Sommige lidstaten nemen protectionistische maatregelen om de Postrichtlijn te omzeilen. De Europese consumenten verdienen meer dan en cosmetische liberalisering", aldus Peter Bakker, CEO van TNT. “Door deze klacht in te dienen, sluiten we ons aan bij de inspanningen van de Europese Commissie om eerlijke concurrentie te waarborgen."

Rechtbank

Op 7 maart 2008 heeft de administratieve rechtbank van Berlijn in eerste aanleg geoordeeld dat de Duitse staat ten onrechte geen rekening had gehouden met de economische gevolgen die de invoering van een minimumloon van 9,80 euro heeft voor de concurrenten, zoals TNT. De Duitse regering negeert openlijk deze uitspraak.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.