Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Goldman Sachs verlaagt groeiprognose VS vanwege Omikron

Goldman Sachs verlaagt groeiprognose VS vanwege Omikron
4 dec 2021 om 09:47

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Zakenbank Goldman Sachs verlaagt de groeiverwachtingen voor de economie van de Verenigde Staten vanwege de opkomst van de Omikron-variant van het coronavirus. De economen stellen dat Omikron voor een vertraging van de groei zal zorgen.

Goldman Sachs rekent nu voor dit jaar op een groei van ’s werelds grootste economie met 3,8 procent, van een eerder voorspelde 4,2 procent. Voor volgend jaar wordt nu een plus voorspeld van 2,9 procent. Dat was eerder nog 3,3 procent.

De economen van de Amerikaanse bank zeggen dat er nog veel onduidelijkheid is rond Omikron, maar dat de variant voor extra verstoringen van de leveringsketens kan zorgen, net als in de luchtvaart. Ook kunnen mensen terughoudender worden om weer naar kantoor terug te keren door de verspreiding van de variant, aldus Goldman Sachs.

Eerder waarschuwden de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) al dat de groei van de wereldeconomie ondermijnd kan worden door Omikron.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.