Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Musk: Tesla accepteert dogecoin als betaalmiddel fanartikelen

Musk: Tesla accepteert dogecoin als betaalmiddel fanartikelen
14 dec 2021 om 17:59

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Tesla gaat de cryptomunt dogecoin accepteren als betaalmiddel voor fanartikelen van de producent van elektrische auto’s. Dat maakte topman Elon Musk bekend op Twitter. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om riemen met het logo van Tesla en miniatuurautootjes van het merk.

In een tweet schreef Musk dat de dogecoin als een soort proef geaccepteerd zal worden als betalingsmiddel voor bepaalde producten. Daarop ging de koers van de dogecoin, een digitale munt met een afbeelding van een hond van een Japans ras, flink omhoog. Musk heeft zich vaker positief uitgelaten over de dogecoin, waardoor de munt dit jaar sterk in waarde is gestegen. Nu is de dogecoin ongeveer 0,19 dollar waard.

Tesla verkoopt ook zaken als kleding, sleutelhangers en de Cyberwhistle, een fluitje in de vorm van de Cybertruck die het bedrijf op de markt wil gaan brengen. Musk zei eerder dit jaar dat Tesla de bitcoin ging accepteren als betaalmiddel. Daar zag hij binnen twee maanden weer van af vanwege de impact van het delven van bitcoins op het milieu.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Tesla Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.