Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Renewi zet goede stappen

Beursblik: Renewi zet goede stappen
31 mei 2024 om 08:38

 De jaarcijfers van Renewi verrasten niet, na de update die de afvalspecialist al in april gaf, maar de verkoop van UK Municipal betekent dat het bedrijf een nieuwe hoofdstuk begint. Dit stelden analisten van Berenberg vrijdag in een rapport.

Berenberg meent dat Renewi met de jaarcijfers heeft laten zien een flinke progressie te boeken met de drie beloftes die het bedrijf zijn aandeelhouders deed, namelijk het optimaliseren van de portefeuille, betere marges en aandeelhoudersbeloningen en het aanjagen van de autonome groei.

De verkoop van UK Municipal kost Renewi 146 miljoen euro plus 7 tot 8 miljoen euro aan transactiekosten. Kortom er stroom circa 154 miljoen euro uit de onderneming. Maar de verplichtingen dalen ook met 89 miljoen euro, waardoor de deal per saldo 57 miljoen euro netto kost, aldus analist James Bayliss.

Renewi gaf aan dat de verkoop van UK Municipal 15 tot 20 miljoen euro aan vrije kasstroom oplevert en Berenberg schat dat de EBIT-marge met minimaal 50 basispunten verbetert.

“Met hogere marges en een beter gestroomlijnde organisatie met meer focus, denken we dat een omzetgroei van circa 5 procent en een dubbelcijferige groei van de EBIT haalbaar is”, aldus Bayliss. De analist denkt dat Renewi de schuld jaarlijks met 40 tot 50 miljoen euro kan verlagen.

Berenberg handhaafde het koopadvies op Renewi met een koersdoel van 7,10 Britse pond.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NX Filtration

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.