Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Live Nation bevestigt datalek Ticketmaster

Live Nation bevestigt datalek Ticketmaster
1 jun 2024 om 10:16

 Live Nation Entertainment, moederbedrijf van concertkaartjesverkoper Ticketmaster, bevestigt dat een hacker toegang heeft gekregen tot haar gegevens en gebruikersinformatie aan het verkopen is op het dark web. Dit bleek vrijdag uit een registratie bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De hack werd op 20 mei geïdentificeerd, aldus Live Nation, waarbij vooral gegevens van Ticketmaster werden buitgemaakt. Live Nation gaf vrijdag geen verdere details over de omvang van het datalek.

“We werken eraan om de risico’s voor onze gebruikers en het bedrijf te beperken en we hebben de politie op de hoogte gesteld en werken met hen samen”, zei het bedrijf.

Ook stelt Live Nation regelgevende instanties en gebruikers op de hoogte wiens data mogelijk zijn uitgelekt. Verder verwacht het bedrijf geen materiële impact op de bedrijfsresultaten.

Het nieuws rond de datalek komt op een slecht moment voor Live Nation, dat eerder in mei ook al werd aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie, omdat het bedrijf een monopolie zou hebben op het gebied van ticketverkoop en concertpromotie. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zou Live Nation moeten worden opgesplitst.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.