Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel ASR

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel ASR
12 jun 2024 om 12:42

 Bank of America heeft het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 55,00 naar 56,00 euro en handhaafde het koopadvies. Dat bleek woensdag uit een analistenrapport.

De aankomende beleggersdag van ASR zal het aantrekkelijke rendement en de groei benadrukken, verwachten de analisten. Maar de hoge verwachtingen in de markt kunnen wel de impact van verrassingen op korte termijn temperen, waarschuwde analist David Barma.

Volgens Bank of America heeft ASR ruim voldoende kapitaal. Barma rekent op 200 miljoen euro aan aandeleninkopen dit jaar en vanaf volgend jaar 250 miljoen euro per jaar. Daarnaast blijft er nog ruim voldoende over voor overnames van andere activiteiten en pensioenregelingen.

De solvabiliteit zou van 176 procent eind vorig jaar moeten herstellen tot 196 procent dit jaar en tot 210 à 215 procent de komende twee jaar, geholpen door kostensynergieën met Aegon Nederland en de verkoop van Knab en de overgang naar een intern model voor de berekening van de solvabiliteit. De analist houdt dan nog geen rekening met voordelen die de hervorming van de pensioensector zal opleveren.

Als ASR voor 8 miljard euro aan pensioenfondsregelingen opkoopt, dan zou dit 10-12 basispunten aan solvabiliteit kosten, terwijl dit jaarlijks 90 tot 100 miljoen euro aan kapitaal zou genereren, becijferde Bank of America.  

Tot aan de overname van Aegon keerde ASR ongeveer 70 procent van het kapitaal dat werd gegenereerd uit in de vorm dividend of door aandeleninkopen. Bank of America verwacht dat dit voor de komende periode weer 70 tot 75 procent zal worden en dat betekent, met een dividend dat met 5 tot 10 procent per jaar stijgt, een “zeer aantrekkelijk” totaal rendement van 10 tot 11 procent.

Het aandeel ASR handelde woensdagmiddag onveranderd op 44,35 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.