Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Saxo ziet beleggerssentiment aantrekken

Beursblik: Saxo ziet beleggerssentiment aantrekken
12 jun 2024 om 12:29

 Het vertrouwen van beleggers zit weer in de lift in juni, na dalingen in de voorgaande maanden. Dat bleek woensdag uit de maandelijkse peiling onder klanten van Saxo.

De index voor het vertrouwen in de financiële markten steeg van 3,0 in mei naar 3,6 begin juni, op een schaal van -15 tot 15. In april was het 3,4.

Voor de AEX is de verwachting ongewijzigd en wordt er deze maand opnieuw een winst van 1,1 procent voorspeld.

Voor de S&P500 is de verwachting minder positief geworden. Beleggers rekenen nu op een gemiddelde stijging van 1,1 procent, tegen 1,6 procent een maand geleden.

“Beleggers hebben blijkbaar meer vertrouwen in andere indices”, stelde beleggerstrainer Hans Oudshoorn van Saxo, aangezien de verbetering van het sentiment niet zichtbaar is in de verwachtingen voor de AEX en S&P 500.

ASML bleef het favoriete aandeel van beleggers. 32,8 procent gaf dit aandeel aan als favoriet, tegen 19,4 procent een maand eerder. Nummer twee Shell volgt op ruime afstand met net geen 10 procent van de stemmen en Besi staat op de derde plek met 7,4 procent.

Het meest genoemd als verkoopkandidaat is Philips, met 19,6 procent van de stemmen, gevolgd door ASML en Shell, met beide 14,0 procent. Adyen volgt daarna met 9,3 procent.

De voorkeur voor aandelen blijft onverminderd groot. Obligaties werden minder populair. Nog maar 7,8 procent heeft een voorkeur voor obligaties, tegen 13,4 procent een maand eerder.

De IT-sector werd nog populairder. 54,5 procent van de beleggers noemt dit als voorkeurssector, tegen 52,2 procent een maand eerder. Ook de energiesector en financiële sector konden op bijval van beleggers rekenen.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.