Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen hoger rond middaguur

Europese beurzen hoger rond middaguur
12 jun 2024 om 12:09

 De Europese beurzen noteerden woensdag hoger, in afwachting van de Amerikaanse inflatie over mei en het rentebesluit van de Fed en het commentaar daarop van voorzitter Jerome Powell.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van 0,4 procent op 519,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,4 procent naar 18.444,14 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,3 procent met een stand van 7.807,99 punten. De Britse FTSE steeg 0,6 procent naar 8.199,56 punten. 

De markt houdt er rekening mee dat de Fed de rente vanavond niet wijzigt, waarmee de aandacht vooral uit gaat naar een antwoord op de vraag hoe vaak de rente zal worden verlaagd dit jaar. 

Volgens Swissquote is het rentebesluit en alles wat daarbij hoort van belang voor de verder ontwikkeling van de financiële markten wereldwijd voor de rest van juni en een groot deel van de zomer.

“De vraag is vooral of Fed-leden bij drie renteverlagingen dit jaar blijven of dat de verwachtingen worden teruggeschroefd gezien de hardnekkige inflatie”, aldus analisten van IG.

“We denken dat het uiteindelijk aankomt op twee renteverlagingen dit jaar”, aldus CIO Rick Rieder van BlackRock. Maar het blijft volgens Rieder spannend. Er is veel verdeeldheid binnen de Fed, dus de expert van BlackRock sluit niet uit dat het slechts een verlaging wordt dit jaar.

Olie noteerde woensdag hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 1,3 procent in het groen op 78,86 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 82,84 dollar werd betaald, een stijging van 1,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0751. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0743 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0740 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Rio Tinto ziet volgens Morgan Stanley nog altijd brood in de aluminiumtak, gezien de overname van het belang van bijna 12 procent in de Australische smelterij Boyne. De zakenbank ziet in Rio Tinto een interessante speler voor de lange termijn met lage kosten en een lage uitstoot bij de Canadese operaties. De koers steeg 0,6 procent.

Umicore heeft de vooruitzichten voor het volledige jaar 2024 verlaagd, vanwege een groeivertraging in de vraag naar elektrische wagens. De koers daalde woensdag in Brussel 5,6 procent.

UCB heeft een eerste presentatie aangekondigd van de twee jaar lopende fase 3-studies BE MOBILE 1 en BE MOBILE 2 en BE MOVING omtrent bimekizumab, waarin wordt gekeken naar het gebruik van bimekizumab voor de behandeling van ontstoken gewrichten. De koers steeg 2,2 procent.

DSM-Firmenich heeft de divisie gistextracten verkocht aan de Franse gistfabrikant Lesaffre. De tak is goed voor een omzet van circa 120 miljoen euro. De koers daalde 0,8 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De S&P 500 index steeg dinsdag 0,3 procent tot 5.375,32 punten. De Dow Jones-index daalde 0,3 procent tot 38.724,42 punten en de Nasdaq steeg 0,9 procent tot 17.343,55 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.