Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: euro en dollar in evenwicht

Valuta: euro en dollar in evenwicht
12 jun 2024 om 11:14

 De euro noteerde woensdag rond de 1,0750 dollar, in afwachting van Amerikaanse inflatiecijfers over mei en het rentebesluit van de Federal Reserve, dat vanavond samen met de dot plot en nieuwe economische ramingen bekend wordt gemaakt.

“De markt weet wat er vandaag met de Amerikaanse rente gebeurt, namelijk niets, ook al kan de Amerikaanse inflatie nog zo’n verrassing zijn”, aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. Volgens Mevissen kijkt de markt vooral uit naar de verwachtingen van Fed-leden voor het aantal renteverlagingen dit jaar, naast de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell op het besluit. 

Mevissen wees op een relatief zwakke euro, die deze week voor het eerst sinds september 2022 weer onder de 0,85 Britse pond noteert.  

Voor de Amerikaanse inflatie wordt uitgegaan van 3,4 procent op jaarbasis, gelijk aan een maand eerder. De kerninflatie is naar verwachting gedaald van 3,6 naar 3,5 procent. Op maandbasis wordt een inflatie van 0,1 procent verwacht tegen 0,3 procent een maand eerder en een stabiele kerninflatie van 0,3 procent.

Namens de ECB houden woensdag Isabel Schnabel en Luis de Guindos een toespraak. Mogelijk kan daaruit worden opgemaakt wat de plannen zijn van de ECB voor de rente. 

De euro noteerde woensdag vlak op 1,0746 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8425 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,1 procent tot 1,2755 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.