Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

UMG in zee met AI-specialist SoundLabs

UMG in zee met AI-specialist SoundLabs
18 jun 2024 om 17:54

  United Music Group heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met SoundLabs, een bedrijf dat muziektools maakt die “verantwoordelijk” gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI). Dat meldde UMG dinsdag in een persbericht.

SoundLabs laat muzikanten hun muziek bewerken met behulp van AI, zoals met een plugin die realtime een gepersonaliseerde AI stemkloon genereert, genaamd “MicDrop”.

De bewerkingstools van SoundLabs kunnen worden aangesloten op alle grote digitale audio-werkstations, zoals van Logic, ProTools en Ableton. Muzikanten kunnen hun stem ermee opschonen, aanpassen en vervormen met een klik op de knop. Zo kunnen artiesten met MicDrop hun eigen AI-stemmodellen creëeren, die zij alleen zelf kunnen gebruiken, zonder dat ze toegankelijk zijn voor het algemene publiek.

Het bericht sluit goed aan op de “verantwoordelijke” AI-strategie van UMG, schreef Billboard. Deze werd begin januari door UMG CEO Lucian Grainge verwoord in een interne memo. Daarin zei hij dat sommige experts AI als een bedreiging zien, maar dat UMG van mening is dat AI het bedrijf ook kansen biedt. “Net zoals we deden met het streamen van muziek.”

SoundLabs is mede opgericht door de producent, componist en elektronische kunstenaar BT, die onder andere heeft gewerkt met David Bowie, Madonna, Sting en Peter Gabriel.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers DuPont de Nemours

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.