Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN
19 jun 2024 om 09:52

 ING heeft woensdag het koersdoel voor KPN verhoogd van 3,50 naar 3,70 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek uit een rapport van de bank.

ING verhoogde de taxaties voor de winst per aandeel met 1 tot 3 procent voor de periode 2024 tot en met 2026 na de recente resultaten, transacties en het vooruitzicht op vermoedelijk nog meer deals.

“De sterren staan al een paar jaar goed voor KPN”, aldus analist David Vagman. Als gevolg wordt het aandeel inmiddels gezien als een van de veiligere Europese telecombedrijven. “Maar dat betekent niet dat het volledig rustig is op de Nederlandse telecommarkt.”

ING verwacht dat er meer deals in het vat zitten, nadat Glaspoort recent nog een deal sloot om 200.000 glasvezelaansluitingen van de netwerken van Delta over te nemen. KPN kocht Youfone en is bezig om samen met pensioenfonds ABP een samenwerking vorm te geven voor mobiele netwerken. Ongeveer 3.800 mobiele zendmasten en daklocaties van KPN, NOVEC en Open Tower Company worden ondergebracht in een nieuwe onderneming. “Slimme zetten”, oordeelde Vagman.

Het aandeel KPN steeg woensdag met 0,6 procent tot 3,56 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.