Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures Wall Street wijzen omhoog

Futures Wall Street wijzen omhoog
20 jun 2024 om 13:04

 De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet, terwijl beleggers terugkeren naar de markt na een vrije dag op woensdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De aandacht ligt bij de nieuwste update over de arbeidsmarkt.

Als de wekelijkse aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkeringen verder oplopen, zou de Federal Reserve daardoor de timing van de eerste renteverlaging kunnen heroverwegen.

Intussen hebben diverse centrale banken in Europa donderdag een besluit over de rente genomen. De centrale bank van Zwitserland verlaagde de rente opnieuw, wat de markt niet helemaal had voorzien. Norges Bank hield intussen de rente in Noorwegen stabiel en kondigde alvast aan voor het einde van dit jaar geen renteverlaging te voorzien.

Bank of England zal naar verwachting ook de rente ongemoeid laten, nu de prijzen voor diensten nog steeds sneller stijgen dan de centrale bankiers graag zien.

De olieprijs was stabiel. WTI-olie voor augustus werd 0,1 procent duurder op 80,79 dollar. Brent-olie steeg 0,3 procent tot 85,31 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0728. Bij het sluiten van de Europese beurzen woensdag was dit 1,750.

Bedrijfsnieuws

In de handel voorbeurs was Hewlett Packard Enterprises een stijger, met een plus van 2,3 procent. Britse mededingingsautoriteiten onderzoeken de overname van Juniper Networks.

KB won 2 procent. De kwartaalwinst van de huizenbouwer was hoger dan de analistenconsensus.

Nvidia koerste af op een 3 procent hogere opening. Dat straalde ook af op andere halfgeleideraandelen zoals Micron, dat voorbeurs 2 procent hoger stond.

Trump Media & Technology Group verloor 9 procent, nadat er dinsdag ook al forse verliezen op de borden stonden. Beurswaakhond SEC heeft plannen rond de verkoop van aandelen en warrants goedgekeurd.   

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag licht hoger op nieuwe records. De S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 5.487,03 punten. De Dow Jones-index sloot 0,1 procent hoger op 38.834,86 punten en technologiebeurs Nasdaq eindigde nipt hoger op 17.862,23 punten. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.