Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Apple stelt Europese lancering AI-functie uit

Apple stelt Europese lancering AI-functie uit
22 jun 2024 om 11:01

 Apple zal dit jaar waarschijnlijk niet zijn kunstmatige intelligentie-functie Apple Intelligence uitrollen voor miljoenen klanten in Europa, vanwege zorgen over de regelgeving van de techindustrie in de Europese Unie. Dit meldde de Amerikaanse techreus vrijdagavond laat.

De Digital Markets Act van de EU legt verregaande beperkingen op aan grote technologiebedrijven en digitale concurrentie. Eén vereiste is interoperabiliteit, wat betekent dat software moet worden ontwikkeld die kan werken op verschillende besturingssystemen en hardware, zodat het voor consumenten makkelijker wordt om hun gegevens te verplaatsen of van provider te wisselen.

Volgens Apple dwingen deze eisen het bedrijf “om de integriteit van onze producten te compromitteren op manieren die de privacy van gebruikers en de beveiliging van gegevens in gevaar brengen”.

“We zijn zeer gemotiveerd om deze technologieën toegankelijk te maken voor alle gebruikers”, zei Apple verder, eraan toevoegend dat het vastbesloten is om samen met de Europese Commissie naar een oplossing te zoeken.

De Commissie zei in een reactie dat grote techbedrijven die onder de DMA vallen “welkom zijn om hun diensten aan te bieden in Europa, op voorwaarde dat ze voldoen aan onze regels om eerlijke concurrentie te garanderen.”

Apple Intelligence biedt gebruikers een AI-assistent die diep in de besturingssystemen van de iPhone, iPad en Mac is geïntegreerd. De AI-functie zal de persoonlijke informatie van gebruikers kunnen scannen om te helpen met verschillende taken, zoals het proeflezen van een tekst, het oproepen van foto’s of het maken van aangepaste emoji’s. Apple Intelligence integreert ook met OpenAI’s populaire chatbot ChatGPT. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.