Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Meeste Aziatische beurzen in het rood

Meeste Aziatische beurzen in het rood
24 jun 2024 om 07:14

 De Aziatische beurzen koersten maandagochtend overwegend lager, nadat de Westerse beurzen vrijdag gas terug namen.

De beurzen in Hongkong, Sydney en Seoel verloren tot een procent, terwijl de Nikkei index in Tokio wel de weg omhoog wist te vinden, met een winst van 0,7 procent. 

Uit de notulen van het laatste rentebesluit van de Bank of Japan kwam vanochtend naar voren dat de centrale bank in juni overwoog om de rente te verhogen. De beleidsmakers willen echter eerst meer bevestiging dat de “inflatieverwachtingen op de middellange tot lange termijn zijn gestegen”. 

In maart verhoogde de BoJ voor het eerst in 8 jaar de rente, naar een bandbreedte van 0,0 tot 0,1 procent. De inflatie in mei bedroeg 2,8 procent. 

Wall Street bleef vrijdag dicht bij huis, met een daling voor de S&P 500 van 0,2 procent. Donderdag namen de S&P 500 en Nasdaq al een adempauze, nadat in New York eerder recordstanden werden aangescherpt. Op weekbasis stegen de drie indices wel. De Dow won zelfs 1,5 procent.

De STOXX Europe 600 index daalde vrijdag 0,6 procent. 

De Amerikaanse olie-future daalde vrijdagavond in New York 0,7 procent naar 80,73 dollar per vat. Vanochtend noteerde de future vlak. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht lagere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.