Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijzen hoger gesloten

Olieprijzen hoger gesloten
24 jun 2024 om 21:00

 De olieprijzen zijn maandag gestegen, mede door toenemende geopolitieke spanningen en op de verwachting dat de markt zal aantrekken vanwege de vraag naar brandstof in de zomer.

Bij een settlement van 82,17 dollar werd een vat West Texas Intermediate donderdag 0,7 procent duurder. De prijs voor een vat Brent steeg 0,9 procent tot 86,01 dollar.

“Handelaren en beleggers  kunnen de mogelijkheid van een Israëlische invasie in Libanon en de gevolgen daarvan niet negeren”, vertelde Anas Alhajji, een onafhankelijke energie-expert en managing partner bij Energy Outlook Advisors, aan MarketWatch.

“Afgezien van de ontwikkelingen in het Midden-Oosten zijn handelaren gefocust op “de inflatie en economische groei aan de ene kant, en de Amerikaanse verkiezingen aan de andere kant”, aldus Alhajji.

“Een hete zomer zal veel verrassingen met zich meebrengen die zich zullen manifesteren in hogere energieprijzen over de hele wereld”, zei hij. Hoge prijzen voor vloeibaar aardgas betekenen een hoger steenkoolverbruik, niet alleen in Azië, maar ook in Europa, wat een “klap zal zijn voor alle inspanningen op het gebied van klimaatverandering.”

Er zijn stroomstoringen geweest in een groot aantal landen over de hele wereld en zal de situatie in augustus nog erger worden, zei Alhajji. Dit kan leiden tot een plotselinge toename van de particuliere energieopwekking, wat weer kan leiden tot een ‘plotselinge toename van de vraag naar aardolieproducten’.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.