Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

BOVAG verkleint belang in verzekeraar Bovemij

BOVAG verkleint belang in verzekeraar Bovemij
25 jun 2024 om 18:33

 BOVAG wil een deel van zijn meerderheidsbelang in verzekeringsbedrijf Bovemij verkopen, om zijn vermogen meer te spreiden. Dit meldde de organisatie dinsdag.

Branche-organisatie BOVAG is een “verkenning gestart” om een deel van het belang van 88 procent te verkopen. BOVAG wil wel meerderheidsaandeelhouder blijven, “om de grote betekenis van Bovemij voor de leden van BOVAG te waarborgen.”

Door de verkleining van het belang wordt het vermogen van BOVAG meer gespreid. De nieuwe aandeelhouder kan bijdragen aan de ontwikkeling van de verzekeraar.

Het management van Bovemij wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van de verkenning. Verdere aankondigingen worden gedaan indien en wanneer dat passend is”, aldus Bovemij.

BOVAG, dat staat voor Bond voor Automobielhandelaren en Garagehouders, telt ruim 8.000 aangesloten ondernemers in de autobranche en aanverwante bedrijfstakken. Het lidmaatschap geldt als een keurmerk. De organisatie richtte in 1963 de verzekeraar Bovemij op en heeft 88 procent van dat bedrijf in handen. De overige aandelen zijn veelal in handen van leden of oud-leden van BOVAG.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.