Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen kleuren rood

Aziatische beurzen kleuren rood
27 jun 2024 om 07:22

 De Aziatische beurzen koersten donderdagochtend lager, met de beurs in Hongkong als negatieve uitschieter met een verlies van circa twee procent. 

De beurzen in Sydney en Tokio verloren daarnaast ongeveer een procent, terwijl Seoel en Shanghai een half procent prijs moesten geven. 

De Japanse yen staat deze maand flink onder druk, en vanochtend noteerde het muntpaar ten opzichte van de dollar op een stand van 160,34. Eind april stond deze stand ook op de borden en dat leidde toen tot een interventie op de valutamarkten door de Bank of Japan. 

Minister van Financiën Shunichi Suzuki zei donderdag tegen persbureau Reuters dat de overheid “diep bezorgd is over de impact van de wisselkoersen op de economie”. Door een zwakke yen importeert Japan onder meer inflatie. De inflatie in mei bedroeg 2,8 procent. 

Op Wall Street wisten de hoofdindices woensdagavond met bescheiden winsten wel de weg omhoog te vinden, waarbij techbeurs Nasdaq een half procent steeg. 

Dinsdag was er ook al winst voor de Nasdaq, omdat Nvidia sterk herstelde van een recente verliesreeks. Woensdag leek de AI-reus weer enkele procenten te gaan dalen, maar sloot het aandeel toch vlak. “De winsten op de beurzen zijn extreem geconcentreerd. De recente volatiliteit heeft vooral te maken met het Nvidia-effect. Dit is vrij uniek”, aldus analisten van SYZ. Nabbeurs daalde Nvidia toch weer 1,9 procent.

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend met 0,3 procent licht lager naar 80,69 dollar per vat, na een vlak koersverloop donderdagavond in New York. 

Beleggers zijn al in afwachting van de publicatie vrijdagmiddag van de Amerikaanse PCE-inflatie, die voor het rentebeleid van de Federal Reserve van groot belang is. Eerst vindt vanavond nog het debat tussen Joe Biden en Donald Trump plaats.

De FedWatch Tool van CME geeft aan dat de markt met een waarschijnlijkheid van bijna 90 procent verwacht dat de rente op 31 juli gehandhaafd blijft. Voor 18 september wordt een handhaving van de rente geschat op circa 36 procent.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht lagere opening.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.