Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Bank of America zet Kering op kooplijst

Beursblik: Bank of America zet Kering op kooplijst
27 jun 2024 om 14:50

 Bank of America heeft het aandeel Kering op de kooplijst gezet met een koersdoel van 450 euro. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Analisten van Bank of America zien de eerste tekenen van een herstel in de populariteit van Gucci, de belangrijkste aanjager voor de aandelenkoers. Hoewel de analisten nog steeds 5 procent onder de consensus voor de EBIT in 2024 zitten, bevindt het sentiment zich op het laagste punt in tien jaar. De analisten denken dat minder slecht nieuws gelijk zal zijn aan goed nieuws.

Gucci werkt er hard aan om opnieuw in contact te komen met ’trendsetters’ via nieuwe producten, modeshows en evenementen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat dit een grote impact zal hebben op de omzet of winst op de korte termijn, verwachten de analisten al de eerste zichtbare effecten in de tweede helft van 2024.

Verrassend genoeg kon Gucci de prijzen van de helft van de voorraden afgelopen maand met vier procent verhogen, wat een indicatie kan zijn van een verbeterd marktklimaat, aldus Bank of America.

De nieuwe Gucci-lijn van de Italiaanse ontwerper en creatief directeur van Kering, Sabato De Sarno, zou de omzet een eerste duwtje in de rug kunnen geven, aldus de analisten. Hoewel de productlijn van Sabato slechts 7 procent van de totale omzet in het eerste kwartaal uitmaakte, zal dit in het tweede kwartaal kunnen oplopen tot 25 procent en in het vierde kwartaal tot wel 40 procent, aldus de analisten.

Ten slotte wezen de analisten erop dat de aandelenkoers van Kering sinds 2019 een underperformance van ongeveer 220 procent heeft laten zien ten opzichte van andere aandelen uit de luxesector, waarvan een groot deel kan worden verklaard door zwakkere winsten. De analisten van Bank of America denken inmiddels dat de gifbeker leeg is en de kansen vooral positief uitpakken.

Het aandeel Kering noteerde donderdag 4 procent hoger op 339,30 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.