Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures Wall Street wijzen omlaag

Futures Wall Street wijzen omlaag
27 jun 2024 om 13:18

 De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een licht lagere opening tegemoet, na een tegenvallende outlook van Micron Technology, die onder andere de koersen van Nvidia, Intel en AMD onder druk zet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood. De Nasdaq koerst af op een 0,2 procent lagere opening.

De grote vraag voor beleggers is of de tegenvallende vooruitzichten bij Micron een nieuwe verkoopgolf voor Nvidia in gang kan zetten, of dat de rally van technologie-aandelen weer op de rails komt.

Economisch nieuws komt donderdag van de duurzame goederen in mei. De orders zouden zijn gedaald en dat kan voor UniCredit de opmars van de dollar stoppen.

Ook zijn er donderdag de wekelijkse nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.

De olieprijs steeg. WTI-olie voor augustus werd 0,5 procent duurder op 81,25 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0697. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,0686 op de borden.

Bedrijfsnieuws

AeronVironment boekte sterke winst- en omzetcijfers en rekent voor het komende boekjaar op “bijna 12 procent omzetgroei”. Het aandeel daalde voorbeurs 5,6 procent.

BlackBerry stond voorbeurs 8,6 procent hoger. Het kwartaalverlies daalde van 0,06 naar 0,03 dollar per aandeel, waar analisten rekende op 0,05 dollar verlies.

International Paper is niet langer in gesprek met Suzano over een mogelijke overname door het Braziliaanse bedrijf. Het papierbedrijf uit Memphis, Tennessee, verloor voorbeurs 14 procent.

Spijkerbroekenmaker Levi Strauss stond 15 procent lager voorbeurs. De kwartaalomzet viel tegen en de outlook ging niet omhoog.

In de kledingsector ging donderdag Hennes & Mauritz onderuit op de Zweedse beurs met een koersval van 13 procent. Dit aandeel staat ook genoteerd op Wall Street.

Amerikaanse beleggers kijken vandaag uit naar cijfers van Walgreens Boots, McCormick en Nike.

Slotstanden

Wall Street sloot woensdag licht hoger. De S&P 500 index sloot 0,2 procent hoger op 5.477,90 punten. De Nasdaq steeg 0,5 procent tot 17.805,16 punten en de Dow Jones-index steeg fractioneel tot 39.127,80 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.