Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Koersval Walgreens na tegenvallende cijfers

Koersval Walgreens na tegenvallende cijfers
27 jun 2024 om 14:11

(ABM FN) Het aandeel Walgreens lijkt donderdag 12 procent lager te openen, nadat de Amerikaanse drogisterijketen in het derde kwartaal minder winst boekte dan verwacht en de outlook verlaagde.

“We blijven een uitdagend klimaat zien, waarbij de druk op de Amerikaanse consument aanhoudt en de marges in de farmaceutische industrie onder druk staan”, aldus CEO Tim Wentworth.

Walgreens kwam met een meerjarig plan om het bedrijf te stroomlijnen, waarbij slecht presterende winkels gesloten worden en er meer geïnvesteerd moet worden in klantbeleving. Ook moet de Amerikaanse healthcare-portefeuille worden gesimplificeerd. Walgreens wil 1 miljard dollar besparen dit jaar met maatregelen als ontslagrondes en het vernieuwen van winkels.

De omzet steeg het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 35,4 naar 36,4 miljard dollar. Dit was dan weer meer dan de 35,9 miljard dollar waar de consensus op mikte.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 mei, boekte Walgreens een nettowinst van 344 miljoen dollar, ofwel 0,40 dollar per aandeel. Dit was een jaar eerder nog 118 miljoen euro, ofwel 0,14 dollar per aandeel.

Aangepast voor eenmalige posten, bedroeg de winst per aandeel 0,63 dollar per aandeel, hetgeen minder is dan de 0,68 dollar per aandeel waar de consensus, samengesteld door FactSet, op rekende.

Outlook

De outlook voor de aangepaste winst per aandeel werd verlaagd tot een bandbreedte van 2,80 tot 2,95 dollar per aandeel. Dit was eerst 3,20 tot 3,35 dollar per aandeel. De consensus hield nog rekening met 3,20 dollar per aandeel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.