Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Uitdagend kwartaal voor Nike

Uitdagend kwartaal voor Nike
27 jun 2024 om 22:34

 Nike heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hoger dan verwachte winst behaald, terwijl de omzet teleurstelde en zag de omzet in China minder hard groeien. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse retailer van sportschoenen en kleding.

“Hoewel onze vooruitgang bemoedigend is, legden de resultaten over het vierde kwartaal de nadruk op uitdagingen die ons ertoe hebben gebracht onze vooruitzichten voor het boekjaar 2025 bij te stellen”, zei CFO Matthew Friend in een toelichting.

De winst steeg in het kwartaal eindigend op 31 mei met 45 procent op jaarbasis naar 1,5 miljard of 0,99 dollar per aandeel. Op aangepast niveau kwam de winst per aandeel uit op 1,01 dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op 0,84 dollar.

De omzet daalde op jaarbasis met 2 procent tot 12,61 miljard dollar, waar de markt rekende op 12,9 miljard dollar.

In China steeg de omzet met 3 procent in het afgelopen kwartaal. In het derde kwartaal was nog sprake van een omzetgroei van 5 procent.

In de regio EMEA daalde de omzet met 2 procent, terwijl in Noord-Amerika sprake was van een omzetdaling van 1 procent. In Asia Pacific en Latijns-Amerika werd een omzetstijging van 1 procent geboekt.

De brutomarge steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis met 110 basispunten naar 44,7 procent. In het derde kwartaal kwam de brutomarge uit op 44,8 procent.

De waarde van de voorraden kwam uit op 7,5 miljard dollar, op jaarbasis een daling van 11 procent. Aan het einde van het derde kwartaal lag de waarde van de voorraden op 7,7 miljard dollar.

Over heel het boekjaar behaalde Nike een nettowinst van 5,7 miljard dollar, waar de markt rekende op 5,51 miljard dollar. Op aangepast niveau kwam de winst uit op 3,95 dollar per aandeel, waar analisten 3,70 dollar voorspelden. De omzet bleef in het boekjaar nagenoeg stabiel op 51,4 miljard dollar.

Het aandeel Nike noteerde donderdag nabeurs 5,5 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NIKE INC.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.