Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Acomo neemt notenbedrijf over van Caldic

Acomo neemt notenbedrijf over van Caldic
1 jul 2024 om 08:24

 Acomo neemt het onderdeel noten en gedroogde vruchten in Noord-Europa over van Caldic, waarmee het bedrijf een voet aan de grond krijgt in deze Noord-Europese markt. Dat maakte Acomo maandag bekend, zonder financiele details te geven.

Het bedrijf Caldic Food Service en Retail dat wordt overgenomen, omvat een kantoor en een verwerkings- en productielocatie in Malmö en is vooral actief in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Duitsland.

Het levert onder andere noten, zaden, gedroogde vruchten en marsepein aan groothandels en winkels onder het eigen merk Naturnens Energi. Het maakt ook zelf marsepein van amandelen.  

“Patrick Wibroe en zijn team zullen ongetwijfeld een aanzienlijke impuls geven aan de geprojecteerde groei van ons segment Spices & Nuts”, stelde CEO Allard Goldschmeding van Acomo over de commercieel directeur van CaldicFood Service & Retail die overkomt naar Acomo.

Het overgenomen bedrijf zal worden omgedoopt tot Delinuts Nordic en samenwerken met Delinuts Netherlands. “Beide bedrijven hebben een enorm groeipotentieel”, stelde Sander van Ooij, directeur Delinuts. Hij wees erop dat de portefeuilles elkaar aanvullen op het gebied van sourcing en kennis, maar ook in assortiment, verkoopkanalen en geografische spreiding. “Dit stelt ons in staat om nieuwe en onderscheidende combinaties van producten, markten en diensten aan te bieden.”


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Acomo – Amsterdam Commodities

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.